Over mij

© Ilja Keizer

Begin 2019 verscheen mijn debuut  Vacuüm bij uitgeverij Nijgh & van Ditmar, een verhalenbundel over mensen die het allemaal niet zo goed meer weten. Dit boek kun je hier bestellen. Verder verschenen er verhalen van mij in kranten en tijdschriften (o.a. Revisor, Tirade, Kluger Hans, NRC en De Correspondent).

Volgens het cliché schrijf je geen boek zonder dat er bloed, zweet en tranen bij vloeien. In het geval van Vacuüm was het eigenlijk vooral zweet, maar dan wel letterlijk: de inspiratie voor de verhalen deed ik niet zelden op bij het verhuisbedrijf waar ik een paar dagen in de week werk.

In 2017 won ik de 1e prijs op de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd met mijn verhaal Beestjes. Ik heb in het verleden columns geschreven voor de Volkskrant en het Noordhollands Dagblad en werk als eindredacteur voor  Hard//hoofd, een onlinetijdschrift voor journalistiek, kunst en cultuur.

De afgelopen jaren heb ik de nodige tijd doorgebracht in Oceanië, Zuidoost-Azië en de Himalaya. Daar kwam ik er al gauw achter dat ik niet de enige Europese twintiger was die op het idee was gekomen om er eens met een rugzak op uit te trekken. Misschien een onderwerp voor een volgend boek.

Tot die tijd zal ik op deze website zo nu en dan alledaagse observaties en andere losse flodders publiceren.